Van windmolens tot diamanten

Tulpen, windmolens en klompen kunnen voor sommige reizigers nog een aantrekkingskracht hebben op deze Nederlandse regio; Nederland is echter een veel veelzijdiger gebied met een internationale en maritieme geschiedenis die verder teruggaat dan de rest van Europa, inclusief de vestiging van Nieuw Amsterdam als een belangrijke handelsstad, die New York werd toen de Britten het overnamen. Nederland, met name Amsterdam, staat ook bekend om zijn diamantproductie- en polijstindustrie. Als dat je aanspreekt, bezoek dan zeker het Amsterdam Diamond Centre in het centrum van de stad.

Voordat u doorgaat met deze informatieve gids over Nederland, moet u er rekening mee houden dat hoewel de naam ‘Holland’ vaak wordt gebruikt in alledaagse taal, het land strikt Nederland wordt genoemd en internationaal als zodanig wordt erkend.

Red Lights en Rembrandt

Behalve dat het de hoofdstad is, heeft Amsterdam genoeg te bieden om uw hele vakantie te vullen. Het onvermijdelijke multiculturalisme heeft Amsterdam op de voorgrond geplaatst van controversiële kwesties op het gebied van gelijkheid en mensenrechten. Moslims, joden, Nederlanders en Surinamers hebben allemaal een zeer actieve rol in het leven en de politiek van de stad. Het Anne Frank Huis is een zeer populaire bezienswaardigheid met aan het eind een nieuwe tentoonstelling die het moderne conflict tussen vrijheid van meningsuiting en respect voor culturele en religieuze diversiteit bespreekt. Amsterdam is ook de thuisbasis van het Van Gogh Museum en het pas gerestaureerde Rembrandt Museum.

De Nederlanders verwierven in de 18e en 19e eeuw een uitgebreide collectie kolonies, waaronder Suriname, gelegen aan de noordkust van Zuid-Amerika. Suriname is in 1975 definitief onafhankelijk geworden en via een uitwisselingsprogramma voor onderwijs blijft de Surinaamse bevolking in Amsterdam overheersend. De culturele flair voegt rijkdom toe aan de stad in de vorm van hedendaagse muziek, kunst en een voortreffelijke keuken. Eet zeker één keer in een Surinaams restaurant!

Amsterdam staat ook bekend om zijn rosse buurt en coffeeshops. Wandel ‘s nachts door de kronkelende straatjes voor een ongelooflijk diverse ervaring en stop bij een van de bruisende pubs voor heerlijk lokaal gebrouwen bier. Ook vinden veel bezoekers het leuk om de stad vanaf het water te zien. Tijdens de zomermaanden worden er rondvaarten per uur aangeboden die u door de pittoreske grachten en langs charmante oude faades voeren.

Tijdloos en traditioneel

Hoewel Amsterdam een ​​modern knooppunt is in de geglobaliseerde wereld, is er nog steeds een ongelooflijke hoeveelheid traditie en geschiedenis in heel Nederland. Bezoek in de zomer de nabijgelegen stad Alkmaar om deel te nemen aan de eeuwenoude kaasmarkt en het festival. De lokale bevolking trekt traditionele kleding aan en sleept gigantische kaasrondes door het dorpsplein om te wegen. Wandel na je dagboek door de grachten en winkels van deze badplaats. Reis door Midden-Holland naar het middeleeuwse stadje Utrecht, opgericht rond 47 na Christus. De 14e-eeuwse werven, kathedralen en Romeinse architectuur zullen elke reiziger zeker naar een andere plaats in de tijd vervoeren.

Voor internationale reizigers bestaat Holland in een klasse apart. Of je nu geniet van de bruisende stedelijke ervaring of het intieme plattelandsavontuur, je vindt in Holland wat je zoekt.