Griekenland bezoeken

Als je van plan bent om Griekenland te bezoeken, dan heeft de wieg van de modern Westerse beschaving je veel te bieden

Griekenland is één van die landen die een overvloed aan interessante dingen herbergt. Archeologie, geschiedenis, kunstmythologie en filosofie moet je in dit fascinerende land ervaren. De geografische kenmerken maken het een prachtig landschap dat bestaat uit schitterende eilanden omgeven door stralend blauwe zeeën. De gebouwen op deze eilanden zijn sierlijk wit. Samen met machtige moderne structuren, kan je ook brokkelende ruïnes aanschouwen. Het is één van de landen die je moet bezoeken tijdens je leven.

Hier zijn een paar dingen die je moet doen in Griekenland. Lees verder!

Akropolis van Athene:

Ja, er zijn veel akropolissen in Griekenland, maar de Akropolis van Athene is de moeite waard om te bezoeken. Het bouwwerk was gemaakt van glinsterend marmer en het standbeeld van de godin van Athene, Athena, stond hier vroeger. Als je één van die toeristen bent die geïnteresseerd zijn in oude architectuur en prachtige gebouwen uit het verleden, raden we je aan om hier eerst een bezoek te brengen. Loop er vrij rond en de tijd die je hier doorbrengt zal de moeite waard zijn om te onthouden.

Bezoek het meer van Plastiras:

Wil je het meer in het hart van Griekenland zien? Dan kan je een middag doorbrengen aan het meer van Plastira, dat gelegen is in de regio Kardista. Het meer is wel door de mens gemaakt, maar het is gezegend met natuurlijke schoonheid. De eiken- en kastanjebomen omringen dit prachtige meer. Je kunt hier raften, paardrijden of wandelen, dus bezoek deze toeristische trekpleister. Je kan de beroemde plaatsen van Griekenland bezoeken door een auto te huren en er zelf naartoe te rijden.

Bezoek Santorini:

Heb je ooit al eens een heel gebied gezien dat omgeven is door wit en stralend blauw? Er is er slechts eentje en die bevindt zich in Griekenland, namelijk Santorini. Deze plaats ligt aan zee, en je kan het allemaal in één dag bezoeken. Rijd zelf door gebruik te maken van Griekse huurauto’s in de buurt van deze plaats. De streek heeft Cycladische huizen die wit lijken te schijnen onder de hete zon van de Middellandse Zee. De plaats contrasteert prachtig met diepblauwe zee en kerken.

Kloosters van Meteora:

Een rotsformatie in Midden-Griekenland, waar Oost-orthodoxe kloosters zijn gevestigd, is één van de beste toeristische trekpleisters van Griekenland. De monniken die in dit gebied wonen zijn degenen die naar Meteora zijn gevlucht vanwege de Turkse legerinvasie. Er zijn hier in totaal zes kloosters, waardoor het de meest bezochte religieuze plaats in Griekenland is. Het is door de UNESCO aangewezen als werelderfgoed.

Archeologisch Museum van Thessaloniki:

Als je van plan bent om Thessaloniki te bezoeken, is het aan te raden om het archeologisch museum van de havenstad te bezoeken. Het museum werd gebouwd in 1962 en bood onderdak aan de architectonische geschiedenis van Griekenland en Macedonië – de oude beschaving van het land. Je moet een auto huren bij de beste Griekse autoverhuurdiensten en bezoek de stad omdat het de moderne architectuur van Griekenland herbergt.

Rondtrekken in Griekenland is niet minder dan de hemel op aarde, want de herinneringen aan deze plek zullen voor altijd in je geheugen gegrift blijven. Je kan contact opnemen met autoprio.nl, want ze bieden zeer lage prijzen voor autoverhuur in het land. Je kan de auto van je eigen keuze kiezen. Hoog tijd dus om Griekenland op eigen houtje te bezoeken!